Blog

Forskellen på betalt og gratis software

Der findes et hav af projektstyringsværktøjer og mange forskellige løsninger, alt efter behov. Som lille eller nystartet virksomhed, kan det være fristende at vælge et gratis projektstyringsværktøj.

Man skal bare huske på, at intet er gratis. Leverandøren af det gratis software har også medarbejdere der skal have løn, husleje der skal betales osv.

“Regel #1 – Gratis software er aldrig gratis.”

Forestil dig, at du har indtastet alt data omkring dit nye projekt. Medarbejdere, tid, budgetter m.m. er på plads og følger projektplanen.

På et tidspunkt i forløbet vil I gerne have eksporteret de data, som er tilknyttet projektet. Enten ind i et andet software (integration), eller også har I behov for at printe en oversigt. Måske I også får brug for flere licenser.

Det vil typisk være på dette stadie, at det gratis software kræver en udvidelse, som ofte koster. Og så er det surt enten at skulle manuelt indtaste disse data på ny, eller betale for en udvidelse af programmet. Du har stadig en afventende kunde og en deadline der skal overholdes.

En anden ting man skal huske på er, at følsomme oplysninger på kunder og leverandør m.m. skal bruges i forbindelse med bl.a. fakturering.

Hvor stor er sikkerheden i et gratis program?

Dashboard, tidsregistrering og projektstyring
Dashboard giver en visuel visning af alt data i cirkel- og søjlediagrammer

“Betalt software skaber både tryghed og sikkerhed.”

Vælger man at betale for et software vil der typisk være både en kontrakt, support, samt dygtige udviklere der står bag. Dette giver en tryghed, da du hele tiden bliver opdateret og kan få hjælp.

EazyProject som løsning

Vælge du EazyProject som løsning kan du være sikker på, at du løbende vil blive opdateret med nye og spændende features, som kommunikerer på tværs af hele systemet og som gør din arbejdsgang lettere og hurtigere.

Vi tager hånd om vores kunder og vores fokus ligger på, at gøre hverdagen og arbejdsgangen nemmere og hurtigere.

Læs mere om projektstyring her


Nyeste artikler

Hvad er 48-timers reglen?
Den nye lov om tidsregistrering
Hvad er 11 timers reglen?