Blog

Ingen tidsregistrering? Her er konsekvenserne

Tidsregistrering i ugesedlen kan danne grundlag for viderefakturering samt give et indblik i, hvordan virksomhedens ressourcer anvendes.

Det er derfor vigtigt, at medarbejderne husker at registrere deres timer, så I opnår et opdateret billede af ressourcerne samt økonomien.

Når du ikke registrerer din tid

  1. Ledelsen og medarbejderne kan ikke redegøre eller dokumentere for, hvad de præcis har brugt deres tid på. Hvor lang tid er der brugt på et møde, en opgave eller et helt projekt?

  2. Projektlederne ved ikke hvor meget tid, der skal sættes af til de fremtidige opgaver og projekter.

  3. Har I tid til nye opgaver og kunder? Måske, måske ikke. Ved I hvad medarbejderne bruger deres tid på, om de er overbemandet og om der skal hentes ekstra ressourcer ind. Har medarbejderne frie hænder til andre opgaver?

  4. De planlagte budgetter bliver overskredet. Overblikket over projektet er væk og der er blevet brugt alt for lang tid til opgaverne. De ekstra ressourcer der er hentet ind kunne have været sparet.

  5. I kan ikke oprette fakturaer med præcis data. Der er ingen dokumentation for jeres brugte tid på opgaven og fakturerer derfor for meget eller for lidt. I sidste ende kan i risikere at miste kunden.

  6. I sidste ende mister ledelsen og administrationen det samlede overblik over virksomhedens ressourcer og økonomi, som koster kr. og øre.

Læs også:

Hvad er 48-timers reglen?
Den nye lov om tidsregistrering
Hvad er 11 timers reglen?