Fakturering

FIK

I kan tilføje et FIK-nummer til jeres faktureringsindstillinger, hvis I ønsker dette som en betalingsmulighed for jeres kunder. Med FIK kan kunderne betale jeres fakturaer via deres netbank med indbetalingskort. Det sikrer samtidig jer, at fakturanummeret automatisk fremgår jeres egen netbank, når I modtager betalingen. 

Gå til Administration >> Finans >> Faktureringsindstillinger. Klik på blyanten ud for jeres juridiske enhed og vælg fanen ”FIK-nummer”. 

Start med at aktivere FIK-nummer. Herefter skal du udfylde den ønskede korttype og opbygning af betalingsidentiteten samt jeres kreditornummer. 

I skal selv definere, hvordan I ønsker sammensætningen af betalingsidentiteten fordelt på 14 felter. Den skal indeholde enten kunde- eller fakturanummer, men kan indeholde begge samt faste numre. 

Eksempel: Hvis I fx ønsker, at betalingsidentiteten skal sammensættes af et fakturanummer på fem cifre og et kundenummer på fire cifre, kan betalingsidentitet udfyldes som illustreret nedenfor.  

Betalingsidentiteten for faktura 12001 til kunde med kundenummer 1234 vil så lyde 00000120011234. 

Hvis I ønsker at klargøre betalingsidentiteten til også at kunne håndtere fx fakturanumre på seks cifre og kundenumre på fem cifre, kan I udfylde som illustreret nedenfor i stedet. Hvis numrene er kortere end den reserverede plads, bliver der foranstillet nuller.  

Læs også:

Den nye lov om tidsregistrering
Ingen tidsregistrering? Her er konsekvenserne
Hvad er 11 timers reglen?