Fakturering

Oprettelse af kreditnota

Når du skal kreditere et beløb, helt eller delvist, kan du enten gøre det fra den enkelte faktura eller via fakturaoversigten.

Hvis du står inde på fakturaen, klikker du på “+ Krediter” øverst. I fakturaoversigten finder du den pågældende faktura, og yderst til højre på fakturalinjen klikker du først på ”Handlinger” og dernæst ”Krediter”.

Her får du et overblik over de poster, der er blevet faktureret. Som udgangspunkt er der flueben ved alle posterne, hvilket betyder, at de alle vil blive krediteret, medmindre du fjerner fluebenet ved de poster, der eventuelt ikke skal krediteres.

Når du har valgt de poster, du vil kreditere, kan du klikke ”Opret” for at gemme kreditnotaen som en kreditnotakladde. Den vil så ligge i fakturaoversigten under ”Kladder”.

Hvis du vil redigere eller godkende kreditnotaen med det samme, klikker du på ”Opret og rediger”.  Når du gør det, åbner din kreditnotakladde, og du kan redigere i den på samme måde, som du ville redigere en almindelig faktura.

Når din kreditnota er klar, godkender og låser du den. Før den kan blive det, skal du tage stilling til, hvad der skal ske med de registreringer eller poster, du er i gang med at kreditere.

Du kan enten overføre registreringerne til en ny fakturakladde, der så vil åbne med det samme, så du kan arbejde videre med den.

Du kan også vælge at låse registreringerne, så de forbliver på kreditnotaen og ikke kan bruges på andre fakturaer efterfølgende. Eller, du kan frigive registreringerne, så de kan tilknyttes en ny faktura på et senere tidspunkt.

Uanset hvilken af disse muligheder du vælger, vil kreditnotaen blive godkendt og låst, og du kan finde den i fakturaoversigten. Herfra kan du sende den til kunden eller håndtere betalingen via ”Handlinger” ud for kreditnotaen.

Læs også:

Den nye lov om tidsregistrering
Ingen tidsregistrering? Her er konsekvenserne
Hvad er 11 timers reglen?