Fakturering

Varer, varetyper og standardvarer

I EazyProject skelner vi mellem varer, varetyper og standardvarer.

I kan oprette alle de varer, I ønsker at kunne trække ind på varelinjer på en faktura. Det gør I under Administration >> Finans >> Vareliste.

Den viste vareliste består bl.a. af ”Timer Diverse”, ”Udlæg” og ”Kørsel”, der alle kan hives ind som en varelinje på fakturaen.

I det gamle faktureringsmodul skulle en vare ikke nødvendigvis være oprettet i EazyProject, for at man kunne få den ind på en fakturalinje. Fremover skal varen være oprettet.

Det betyder, at når I skal overføre jeres gamle fakturaer til det nye faktureringsmodul, kan der være en varelinjer, hvor I enten skal tilknytte en eksisterende vare eller oprette en ny.

For hver vare skal det angives, hvilken varetype der er tale om. I EazyProject har vi fem forskellige typer. Timer, Fastpris, Udlæg, Kørsel og Eksterne.

Varetyperne bruges bl.a. i rapporter til at trække data omkring, hvor meget der er faktureret på hver af disse fem kategorier.

I har mulighed for at gruppere varelinjer på en faktura. Dvs. hvis I har registreringer på disse fire forskellige varer, der alle har typen ”Timer”, så kan I gruppere, dvs. samle, dem på én og samme varelinje.

Det kræver, at systemet ved, hvilken af de fire varer der så skal stå på den ene linje. Derfor er det nødvendigt, at I definerer, hvilken vare der er ”Standard for typen”.

Her har vi sat ”Timer Diverse” som standard for typen. Det betyder, at hvis vi grupperer registreringer på forskellige varer med typen ”Timer”, vil det være stå som ”Timer Diverse”, uanset hvordan timerne fordeler sig på varer.

Læs også:

Den nye lov om tidsregistrering
Ingen tidsregistrering? Her er konsekvenserne
Hvad er 11 timers reglen?