Integration

Opsætning til OpenID udsteder

I denne guide gennemgår vi et eksempel på opsætning fra EazyProject til en OpenID udsteder, i dette tilfælde Azure.

1. Gå til Azure portalen og åbn ”Azure Active Directory”. Klik først på ”App registrations” og vælg derefter ”New registration”.

2. Opret en app registrering ved at give den et navn (”Name”) og en ”Redirect URL” som vist på skærmbilledet. Her er ”KUNDE” starten af jeres EazyProject URL, og ”azure” er et ID, EazyProject bruger til at identificere denne specifikke app registrering.”azure”-værdien skal bruges som navn, når Azure AD skal registreres i EazyProject.

3. Udover ”azure”-værdien fra punkt 2 er der to andre værdier, du skal bruge, når du skal registrere Azure AD i EazyProject. Du finder værdierne under ”App registrations” >> ”Overview” >> ”Endpoints”. Det drejer sig om følgende felter:

”Application (client) ID”, der svarer til ”Klient ID” i EazyProject.

Første del af ”OpenID Connect metadata document’ URL (alt indtil ‘/.well-known/…’ delen), der svarer til ”Udsteder” i EazyProject.

Forrige trins ‘azure’-værdi svarer til ”Navn” i EazyProject.

Når du har gemt disse værdier, kan du fortsætte til trin 5. Vi anbefaler dog, at du opretter en såkaldt ”Secret”, jf. trin 4; med andre ord, en unik kode, der er med til at øge sikkerheden for jer.

4. Gå til ”Certificates & secrets” >> ”New client secret”. Gem hemmeligheden ved at klikke på ”Copy to clipboard”-ikonet, og indsætte den et midlertidigt sted. Dette svarer til ‘Klient hemmelighed’ i EazyProject.

5. Gå til EazyProject >> Administration >> Markedsplads >> OpenID Connect og klik på Indstillinger. Opret en ny OpenID Connect udbyder med værdierne fra trin 3.

Læs også:

Den nye lov om tidsregistrering
Ingen tidsregistrering? Her er konsekvenserne
Hvad er 11 timers reglen?