Gantt

Visuelt overblik over projekter, opgaver og ressourcer

Eazyproject Gantt-værktøj til visualisering af projektplaner.
Eazyproject Gantt-værktøj til visualisering af projektplaner.

Prøv EazyProject Gratis i 14 Dage

Gantt – et simpelt værktøj

EazyProject Gantt er et enestående værktøj til at visualisere en projektplan. Projekter, opgaver og ressourcer kan redigeres og flyttes med få klik – imens overblikket bevares.

Gantt viser projektets tidsplan og  opgavens hierarki, og du kan vælge at slå wbs-nummeret til, for yderligere brugervenlighed.

Du kan nemt “forbinde” opgaverne via afhængigheder, samt tage “øjebliksbilleder” via værktøjets baseline-styring. På den måde får du et komplet overblik over både deadlines og milestones.

Gantt er

  • Visuel projektplan
  • Projektets tidsplan
  • Opgavernes hierarki
  • Deadlines og milestones
  • Synliggøre direkte ændringer
  • Opgavernes rækkefølge
  • Allokering af medarbejdere

Baseline og Milestones

Sammenhold den oprindelige projektplan

Hvad er baseline?

Baseline er et stærkt redskab til at følge op og synliggøre ændringer og forsinkelser i projektplanlægningen.

Gantt baseline bruges til at vise et “billede” af et projekts planlagte tidsplan i forhold til de ændringer, der foretages under et projekts gennemførelse. Du kan derfor visuelt sammenholde den oprindelige projektplan med de ændringer der løbende foretages.

Der kan oprettes/gemmes flere baselines pr. projekt, således at valgte ændringer løbende kan gemmes og evalueringen af et projekt bliver derfor langt bedre.

Hvad er milestones?

En milestone er et delmål i projektets forløb og kan beregnes på baggrund tidsregistreringer eller manuelt via en slider. I EazyProject Gantt har du mulighed for visuelt at personliggøre dit projekt ved selv at definere din milestone med egen valgte farve.

 

Afhængigheder

Gantt tilbyder 4 forskellige afhængigheder i forbindelse med “start” til “slut”. På den måde bliver styring af projektet mere fleksibelt – og du fastholder det visuelle overblik gennem hele forløbet.

Gantt Planlægning Pro Kanban
Gantt Planlægning Pro Kanban

Strukturering og organisering

Nå dine opgaver uden forsinkelser

Hvad er “Kritisk vej”

Kritisk vej er en sekvens af opgaver, der absolut ikke kan blive forsinket – ellers vil hele projektet forsinkes. Kritisk vej bestemmer samtidig den korteste tid projektet kan gennemføres på.

 

Fleksibel sortering

Opgavernes rækkefølge kan nemt ændres ved at “trække” opgave navnet op eller ned. Opgaverne kan rykkes ind og ud og et projekt kan derfor løbende ændres og udvides.

Hvad er WBS?

WBS eller Work Breakdown Structure bruges til at strukturere og organisere opgaver i Gantt via en logisk nummerering. Hele WBS struktur/hierarkiet genereres automatisk i forhold til opgavernes sortering og indrykning. Ønsker man ikke denne funktion, kan man hurtigt skjule den.

Del dit Gantt-kort med andre

Skal du dele dit Gantt-kort med andre medarbejdere, enten internt eller eksternt, kan du roligt “invitere” i skrivebeskyttet tilstand. På den måde kan de udvalgte medarbejdere følge dit projekt, uden at rykke rundt eller redigere.